Over Finncolors

Over FinnColors

Sterke Finse topkwaliteit
FinnColors wordt al bijna 100 jaar gebruikt in de Scandinavische landen, in het bijzonder Finland. Met haar prachtige houten huizen ademt Finland die typisch Scandinavische sfeer: kleurrijk en natuurlijk. Ondanks het vochtige klimaat met neerslag in alle maanden van het jaar en met extreme temperatuurverschillen, weten de Finnen deze karakteristieke uitstraling van hun huizen te behouden.

Het geheim schuilt in de sterke, kwalitatief hoogstaande verf die zij gebruiken. Finland staat er dan ook om bekend dat daar de beste duurzame verf geproduceerd wordt. FinnColors, dat wordt geproduceerd in de prachtige regio Tampere, biedt een breed assortiment aan sterke verfproducten voor binnen en buiten.

Langdurige bescherming
Wat onze klanten enorm waarderen is de kwaliteit van FinnColors, die zich uit in de langdurige bescherming die het biedt. Zo is hout dat met onze beitsen behandeld is, vaak pas na 10 jaar weer aan een nieuwe schilderbeurt toe.

Aandacht voor mens en milieu
FinnColors staat niet alleen voor topkwaliteit verfproducten, maar ook voor aandacht voor het milieu. Het bedrijf neemt bij haar activiteiten alle mogelijke maatregelen om het milieu zo min mogelijk te belasten. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. FinnColors verf is ook nog eens geurarm en daarmee prettig om binnenshuis mee te werken! Lees hier meer over onze milieuvriendelijke kenmerken en werkwijze

Officiële importeur
FinnColors Scandinavian Paint is gevestigd in het Friese Harich, en al 25 jaar de officiële importeur van de sterke FinnColors producten. Er is sprake van een hecht familiebedrijf. Een bijzondere samenwerking is er met de Finse fabrikant, waarbij continu veel kennis uitgewisseld wordt, dankzij onze korte lijnen met de medewerkers in Finland. Bij FinnColors draait alles om de hoogste kwaliteit en service. Daarom wordt onze verf alleen verkocht via geselecteerde verfspeciaalzaken.

logo finse verf voor hout scandinavische beits en huizen

Waarom Finse verf?

Dekkend, watergedragen (acryl) houtbeschermingsproduct woodtex opaque finse beits

Enthousiast geworden?

Watergedragen, dekkende beits met een lange levensduur (gemiddeld 10 jaar, zie ook onze referenties). Product heeft ademende eigenschappen, de beits scheurt en bladdert hierdoor niet. In alle dekkende kleuren verkrijgbaar.

Semi-transparante, watergedragen, matte beits voor op hout buitenshuis.  Kenmerkt zich door lange levensduur, beschermt uitstekend tegen schimmel en overige weersinvloeden. Product is dampdoorlatend en bladdert of scheurt hierdoor niet.

Lak voor hout- en parketvloeren (dansvloeren, feest- en gymzalen) en meubels. Voor binnen- en buitenshuis. De lak is in verschillende glansgradaties verkrijgbaar.