FinnColors Woodtex Akva: de speciale beits voor lariks-/douglashout

Optimale bescherming

Woodtex Akva is de speciale beits die u nodig heeft om uw lariks-/douglashout mooi en warm gekleurd te houden. Dit Finse product is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt ervoor dat uw hout niet grijs wordt en er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien. Gemiddeld hoeft het hout pas na 6 – 8 jaar opnieuw gebeitst te worden. Bovendien is Woodtex Akva duurzaam geproduceerd, wat betekent dat u niet alleen uw hout mooi houdt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu. Met Woodtex Akva hoeft u zich geen zorgen te maken over de toekomst van uw hout; u kunt erop vertrouwen dat het er altijd op zijn best uit zal zien.

Houd uw hout mooi

Lariks- en Douglashout kenmerkt zich door een prachtige, warme roze-oranje kleur. Door toepassing van deze speciale beits wordt vergrijzing van uw hout voorkomen. Daarnaast beschermt de beits tegen schimmelgroei. Pas na een zeer lange periode moet het hout opnieuw behandeld worden, bijvoorbeeld op het moment dat u zelf vindt dat de uitstraling van het hout te dof begint te worden.

De schimmelbeschermende werking van de beits zeer langdurig; vanwege het zeer vochtige en extreme klimaat in Finland is de noodzaak tot bescherming daar nog groter dan in Nederland. Dat deze beits het in Nederland en België zo goed doet, is dan ook niet vreemd.

Woodtex akva Transparante, semi-matte watergedragen beits
Woodtex akva Transparante, semi-matte watergedragen beits

Lariks- of Douglashout?

Deze houtsoorten lijken erg op elkaar en zijn in de praktijk nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Daarom wordt er ook vaak gesproken over Lariks-Douglashout als één en dezelfde houtsoort. Hoewel Lariks- en Douglashout niet per se gebeitst hoeft te worden, kiezen veel mensen er toch voor. Dit doet men niet alleen voor extra bescherming, maar vooral om vergrijzing tegen te gaan zodat het hout zijn mooie warme gloed behoudt.

Speciale Finse beits voor Lariks- en Douglashout

Onze Finse Woodtex-Akva beits in de kleur Lariks-Douglas is een semi-transparante houtbeits met hoogwaardig toegevoegd pigment en een UV-filter. Door het toepassen van deze prachtige beits behoudt het hout zijn natuurlijke, warme uitstraling én wordt de levensduur van uw hout verlengd.

Deze Finse beits wordt meestal gebruikt voor het behandelen van o.a. blokhutten, Scandinavische (houten) woningen en tuinhuizen maar is ook geschikt voor overkappingen, schuurtjes en schuttingen. De beits bevat hoogwaardige kleurpigmenten waardoor het hout een mooie warme, rozige gloed krijgt – alsof het hout nog nieuw is.
in Finland weet men als geen ander hoe het hout te beschermen. Door de hoge kwaliteit valt deze beits in de allerhoogste categorie beschermende beitsen. Het meeste hout hoeft gemiddeld pas na 7 tot 8 jaar opnieuw behandeld te worden, waarbij de kleur in de gehele periode mooi blijft. Voor een semi-transparante beits is dit een zeer lange periode is. En in veel gevallen is deze periode zelfs langer.

Behouden van de natuurlijke kleur

De voornaamste reden dat deze Finse Lariks-douglas beits wordt toegepast is voor het behouden van de oorspronkelijke houtkleur en -uitstraling.

In de buitenlucht zal het klimaat de kleur van Lariks- en Douglashout in de loop der tijd veranderen, vooral door UV-straling en neerslag. Door dit natuurlijke proces van vergrijzing zal het hout logischerwijs een grijze kleur krijgen. Om de originele kleur te behouden is behandeling met deze beits een goede oplossing.

Wanneer het wordt aangebracht op vuren- en grenenhout, wordt ook een prachtige gloed gecreëerd. De beits is volledig mat en vormt niet tot nauwelijks een laag. Hierdoor ontstaat een zeer natuurlijke uitstraling, zoals op de foto’s te zien is.

De beste bescherming

Door toepassing van onze beits wordt vergrijzing van uw hout voorkomen. Daarnaast beschermt de beits tegen schimmelgroei. Pas na een zeer lange periode moet het hout opnieuw behandeld worden, bijvoorbeeld op het moment dat u zelf vindt dat de uitstraling van het hout te dof begint te worden. De schimmelbeschermende werking van de beits zeer langdurig; vanwege het zeer vochtige en extreme klimaat in Finland is de noodzaak tot bescherming daar nog groter dan in Nederland. Dat deze beits het in Nederland en België zo goed doet, is dan ook niet vreemd.

De kenmerken op een rijtje:

  • In Finland geproduceerde beits op waterbasis, bevat eveneens natuurlijke oliën die het hout beschermen
  • Zeer matte, natuurlijke uitstraling, vormt geen filmlaag
  • Laat de natuurlijke tekening van het hout zichtbaar
  • Gemiddelde onderhoudsinterval van 7 – 8 jaar (indien volledig kleurloos korter: 3 – 4 jaar).
  • Ademende en damp-open beits, hout kan hierdoor uitzetten zonder dat de beits scheurt of bladdert
  • Pigmenten in de beits blokkeren UV-straling
  • Geen aparte primer of impregnatie benodigd voor het aanbrengen
  • Uitmuntende bescherming tegen schimmel

Toch liever een andere kleur beits? Kijk dan eens op onze kleurenpagina.