Kleuren

Ontdek de vele kleuren van FinnColors

Onze verven en beitsen zijn in vele dekkende kleuren te mengen. De meest gangbare kleursystemen zijn RAL- en NCS. Onze Finse producten staan er om bekend zeer lang een heldere en frisse kleur te behouden, ook voor de ’moelijke’ kleuren zwart en rood.

Hieronder ziet u een selectie van Scandinavische kleuren, geschilderd met de dekkende beits ’Woodtex Opaque’. Deze beits trekt diep in het hout, waardoor de nerven worden geaccentueerd. Hierdoor behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling en creëert u die karakteristieke Scandinavische look.

Let op: Kleuren op uw beeldscherm kunnen afwijken van de werkelijke kleur. Wij hebben ons best gedaan om de kleuren zo getrouw mogelijk weer te geven. Maar de uiteindelijke weergave is afhankelijk van de instellingen van uw beeldscherm.

Hieronder zijn de kleuren van de kleurenplank afzonderlijk weergeven.
Puur wit
Koraal
Beton
Antraciet
Antra-blauw
Zwart
Fins geel
Zweeds rood
Fins Groen
Parkgroen
Linnen
Fins bruin
Zwart-bruin
Blauw-grijs
Kalk
Fins blauw-groen
Blauw
Finsblauw
Diepblauw

Meer informatie over:

Watergedragen, dekkende beits met een lange levensduur (gemiddeld 10 jaar, zie ook onze referenties). Product heeft ademende eigenschappen, de beits scheurt en bladdert hierdoor niet. In alle dekkende kleuren verkrijgbaar.

Hieronder ziet u kleurvoorbeelden van de semi-transparante beits Woodtex Akva. Deze beits is in onderstaande tinten verkrijgbaar, alsmede in verschillende tinten white-wash. Kenmerkend voor semi-transparante beits is dat het hout onder de beits zichtbaar blijft.

De beits is bij onderstaande voorbeelden aangebracht op licht vurenhout. Doordat het semi-transparant is, is de ondergrond mede bepalend voor de uiteindelijke kleurbeleving. Hierdoor kan de kleurbeleving afwijken,  bijvoorbeeld wanneer er op donker/vergrijsd hout of groen geimpregneerd hout wordt gebeitst.

Hieronder zijn de kleuren van de kleurenplank afzonderlijk weergeven.
Whitewash
Licht-eiken
Grijs
Antra
Blauw
Mosgroen
Mahony
Houtgeel
Lariks
Grenen
Geelbruin
Eik
Bruin
Oranjebruin
Douglas
Donkerbruin
Bruinzwart
Zwart

Meer informatie over:

Transparante, semi-matte watergedragen beits voor buitenshuis die natuurlijke oliën bevat. De ingrediënten gaan schimmel- en zwamgroei op houten oppervlaktes tegen. De beits laat de natuurlijke tekening alsmede kleurt van het hout zichtbaar. Kan in vele transparante kleuren worden gemengd.

Ral kleuren