De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu.

Aandacht voor mens en milieu

FinnColors staat niet alleen voor topkwaliteit verfproducten, maar ook voor aandacht voor het milieu. Het bedrijf neemt bij haar activiteiten alle mogelijke maatregelen om het milieu zo min mogelijk te belasten. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen T+ stoffen (zeer giftige stoffen) gebruikt in het productieproces. Grondstoffen worden in een gesloten productieproces verwerkt. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu.

Trots op milieukeurmerk M1

De producten van FinnColors die binnenshuis gebruikt worden, zijn in Finland getest op de uitstoot van schadelijke stoffen. We zijn er trots op dat deze producten het hoogste keurmerk ‘M1’ hebben. Daarmee bevindt de verf van FinnColors zich in de categorie producten met de minste uitstoot volgens de emissieclassificatie die is ontwikkeld door de Finnish Society of Indoor Air Quality and Climate, een van de toonaangevende kwaliteitslabels in Scandinavië. Hierbij wordt uitgegaan van eisen die gesteld worden aan een goede kwaliteit van de binnenlucht.

Lange levensduur verf, lak en beits

Onze producten gaan gemiddeld 10 jaar mee, waardoor er sowieso al veel minder grondstoffen benodigd zijn dan bij producten die een veel kortere onderhoudsmodus hebben.

Milieuvriendelijke werkwijze en logistiek

Onze verf wordt in metalen blikken geleverd. Lege, droge blikken kunnen bij het normale afval worden ingeleverd en zijn recyclebaar.

Wij streven ernaar om onze pakketten zo milieuvriendelijk en met zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal te versturen. Al onze dozen, opvulmaterialen en tape zijn van gerecycled papier gemaakt.

Ons vervoer vindt hoofdzakelijk elektrisch plaats.

Vragen? Meer weten over onze verven of advies nodig over de beste verf om te schilderen? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.