Finse muurverf: zeer duurzame en krachtige muurverf uit Finland

De beste Finse muurverf voor binnenshuis

Muurverf is verf die je gebruikt voor het (over)schilderen van ondergronden zoals muren en plafonds. Er zijn zeer veel verschillende soorten muurverf, waarbij het kwaliteitsverschil met name zit in dekkracht en schrobvastheid.

Onze muurverf uit Finland behoort tot de beste muurverf die er is is voor binnenshuis.  Het is een schrobvaste verf die zeer goed reinigbaar (oftewel: schrobvast) is. De schrobvastheid wordt uitgedrukt in een schrobklasse van 1 tot en met 5 waarbij een verf met schrobklasse 1 het beste is. Wat onze klanten die  Finse muurverf met schrobklasse 1 zo waarderen is de uitstekende en zeer eenvoudige reinigbaarheid, in combinatie met de mooie matte uitstraling.

Een verf met schrobklasse 1 is handig voor bijvoorbeeld in de keuken, waar muren snel vies kunnen worden. Vuil kan dan zeer simpel met een doekje worden weggepoetst.

Een verf met schrobklasse 1 is handig voor bijvoorbeeld in de keuken, waar muren snel vies kunnen worden. Vuil kan dan zeer simpel met een doekje worden weggepoetst.

Ook voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is het erg handig om de muren makkelijk schoon te kunnen maken en hierom muurverf met schrobklasse 1 te gebruiken. Tevens wordt onze Finse muurverf ook gebruikt in kinderdagverblijven en scholen.

Ook voor gezinnen met kinderen en/of huisdieren is het erg handig om de muren makkelijk schoon te kunnen maken en hierom muurverf met schrobklasse 1 te gebruiken. Tevens wordt onze Finse muurverf ook gebruikt in kinderdagverblijven en scholen.

Leverbaar in vele kleuren

Finse muurverf is mengbaar in de meest kleursystemem, o.a. RAL- en NCS e.d.

Wij adviseren om altijd minimaal met een muurverf schrobklasse 2 te schilderen, omdat deze verf langer zit en mooi blijft. Het prijsverschil ten opzichte van muurverf met lagere schrobklasses wordt zo makkelijk gecompenseerd. 

Onze Finse muurverf is leverbaar in schrobklasse 1 (conform DIN EN 13300) en schrobklasse 2. Ter indicatie: de meeste ’gemiddelde’ muurverven worden geleverd in schrobklasse 2-3.

Dekkracht

Zoals eigenlijk voor alle verf geldt, valt de dekkracht van de Finse muurverf in de allerhoogste klasse (1). Dit is alleen al te merken aan het gewicht van een grote emmer Finse muurverf, die veel zwaarder is dan de reguliere muurverf. Niet alleen zit de verf hierdoor beter en mooier, het verbruik is ook lager dan gemiddeld. Hierdoor rol je het veel mooier en gemakkelijker uit, wat het resultaat sterk positief beïnvloedt.  

Finse muurverf: geurarm en schone-lucht garantie

Zoals voor veel van de Finse (binnen)verf geldt, voldoet ook de Finse muurverf aan de normen van M1. In het kort betekent dit dat deze muurverf zeer prettig is om mee te werken en dat deze niet tot nauwelijks een geur met zich meebrengt bij het aanbrengen.

Hieronder leest u meer over het M1-certificaat, een in Finland zeer goed beschermd keurmerk waar ze mee voorlopen op veel andere landen.

Milieuvriendelijke Finse muurverf

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden niet tot nauwelijks giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu.

*Het M1 symbool geeft in Finland een zeer lage uitstoot aan (de beste categorie). Goed binnenklimaat vereist dat in Scandinavie in alle stadia van ontwerp, constructie en exploitatie rekening wordt gehouden met problemen met de binnenlucht. De uiteindelijke kwaliteit wordt onder meer beïnvloed door de bouwmaterialen van het interieur. De emissieclassificatie van bouwmaterialen in Finland stelt eisen aan materialen die in normale werk- en woonruimtes worden gebruikt in termen van een goede binnen-luchtkwaliteit. In de classificatie worden bouwmaterialen onderverdeeld in drie categorieën, waarvan M1 de beste is. De M1-markering geeft aan dat het product is getest in een onafhankelijk laboratorium en dat het voldoet aan de eisen voor categorie M1 op de leeftijd van vier weken onder gestandaardiseerde testomstandigheden.

Alle kenmerken van de Finse muurverf op een rij:

  • Extreem goed dekkend
  • Volledig geurloos, M1-certificaat schone luchtkwaliteit
  • Schrobvast en reinigbaar, zeer goed schoon te maken.
  • Verkijgbaar in schrobklasse 1 en 2 (op schaal 1 – 5) conform DIN EN 13300
  • Watergedragen, 100% in Finland geproduceerde muurverf met kwalitief zeer goede grondstoffen
  • Gaat veel langer mee dan de gemiddelde muurverf
  • Zeer hoog rendement vanwege hoogste dekkracht
  • Natuurlijke, strakke en matte uitstraling
  • Kan in de meeste dekkende kleurensystemen worden gemengd (RAL, NCS, etc.)