Vloerenverf Ovika Akva: de sterke, dekkende verf voor uw hout- of betonvloer

Zoekt u een sterke, dekkende verf voor uw hout- of betonvloer?

In Finland worden de beste watergedragen vloerverven gemaakt. Duurzaam beschermen van materialen, waaronder ook vloeren, zit Finnen sowieso in de genen. Inmiddels hebben de Finse vloerverven zich al ruimschoots bewezen als zeer duurzaam alternatief boven een nieuwe vloer.

Waarom een vloer verven?

De vloerverven van vandaag de dag zijn zo slijtvast, dat er steeds vaker voor gekozen wordt om de vloer te verven in plaats van een hele vloer te vervangen. Het verven van een vloer is zowel een snelle als makkelijke manier om een vloer die strakke, schone en frisse uitstraling te geven.  Onze Finse vloerverf ’Ovika Akva’ beschermt niet alleen tegen vuil en water, maar is ook slijt- en krasvast én makkelijk schoon te maken. Ook is het verven van een vloer een manier om een beschadigde vloer een nieuwe bescherming én mooie uitstraling te geven.

Onze watergedragen, Finse vloerverf is zeer eenvoudig om aan te brengen: er is geen primer nodig, de verf kan direct op een schone ondergrond worden aangebracht.

Door uw hout- of  betonvloer een andere kleur te geven, kan de gehele uitstraling van de ruimte veranderen, of het nu om een woonkamer, kantoor of bijkeuken gaat. Het zorgt dus voor zowel een strak als natuurlijk resultaat én is makkelijk om aan te brengen.

The Content Studio over Vloerverf Ovika Akva

Annegie Straetemans en Lianne Huizing, eigenaren van foto-studio ’The Content Studio’ in Rotterdam:
Voor hun nieuwe ruimte gebruikten zijn onze de Finse vloerverf en brachten dit proces op prachtige wijze in beeld. Hier enkele beelden van het aanbrengen en het eindresultaat. Kijk bij de referentiepagina voor meer beelden van het aanbrengproces.

We zijn super blij met het resultaat van onze vloer! De verf is van uitstekende kwaliteit en zeer geschikt voor de intensievere belasting van de vloer voor onze fotostudio. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige verf en de snelle droogtijd konden we dit resultaat gemakkelijk zelf realiseren. Bovendien konden we elke kleur kiezen en zijn we erg tevreden met deze warmwitte tint die onze ruimte nog lichter en groter laat lijken.

Het effect van kleur

Kleuren hebben het vermogen om een oppervlakte te veranderen. Hoe groter het oppervlakte dat geschilderd wordt, hoe sterker en krachtiger een kleur ervaren wordt. Wilt u een ruimte kleiner en knusser laten lijken, kies dan voor de vloer een donkerdere kleur als voor de wanden.

Onze vloerenverf is in alle dekkende kleuren verkrijgbaar. De meest gangbare kleurensystemen zijn RAL en NCS, waar er sprake is van een zeer ruime keuze. Door de kwaliteit van de verf blijft de kleur gegarandeerd heel lang fris en helder. Mocht u toch liever een transparante, kleurloze vloerlak willen, klik dan hier>>

Kijk voor de kleuren op onze kleurenpagina.

Duurzaam en sterk

Met onze zeer duurzame, watergedragen Finse vloerverf ’Ovika Akva’ worden vloeren op een zeer goede wijze beschermd tegen vuil, krassen en slijten en andere zware belasting. 

Onze Finse vloerverf valt in schrobklasse 1 (ISO 19980). Dit is de allerhoogste schrobklasse, wat betekent dat de vloer zeer goed af te wassen en schoon te maken is. Omdat de meeste vloeren regelmatig gedweild/geschrobd worden, is dit product zeer geschikt voor ruimtes waar intensief geleefd wordt.

Mocht de vloer als gevolg van zeer intensieve belasting een nieuwe laag nodig hebben, dan is het zeer gemakkelijk om deze met de Finse vloerenverf opnieuw te schilderen. De verf is namelijk sneldrogend, bevat geen oplosmiddelen én brengt geen vervelende geuren met zich mee.

Het is dus zowel prettig voor u als schilder als voor het milieu.

Vloerenverf-finse kwaliteit hoge kwaliteit vloer verf duurzaam
Vloerenverf-finse kwaliteit hoge kwaliteit vloer verf duurzaam

Wist u dat een ruimte, waar de vloer geverfd is met een witte of lichtere kleur, groter en ruimtelijker zal lijken? Bovendien zorgt het voor een heel frisse en strakke uitstraling. De Finse vloerverf vergeelt niet, waardoor het ook fris blijft! Kijk en oordeel zelf, naar deze woning waarin de voeren reeds langere tijd geleden geverfd zijn met Ovika Akva vloerenverf in de kleur wit.

De familie Lyklema uit Balk verfde de houten vloer in de woonkamer in de kleur basis-wit.

”Ovika Akva vloerenverf is heel makkelijk aan te brengen, wij zijn super tevreden, ook over de slijtvastheid en na enkele jaren zit de verf nog altijd heel goed.  De verf zelf is geurloos, blijft mooi van kleur en is goed bestand tegen intensief gebruik in o.a. woonkamer en keuken. ”

 Lifestyle winkel CIS.

Ciska – eigenaresse woonwinkel Cis in Balk

”Als eigenaresse van een drukbezochte lifestylewinkel zocht ik een goede verf voor op de oude, houten vloer. Mensen komen hier in weer en wind de winkel in, waardoor er veel nattig- en viezigheid onder de schoenen zit. De vloer wordt zwaar belast kun je wel stellen. Na enkele jaren intensief gebruik zijn er nog nauwelijks tot geen gebruikssporen op de vloer en verf te zien. Dagelijks dweil ik de vloer, ook hier is hij goed tegen bestand. Wij zijn zeer tevreden en bevelen deze watergedragen vloerenverf heel erg vaak aan bij klanten”

Kenmerken Finse vloerenverf Ovika Akva op een rijtje

  • Watergedragen, een-component vloerverf, 100% in Finland geproduceerd
  • Slijt,- stoot- en krasvast
  • Mooie zijde-matte uitstraling, de verf voorkomt vergeling
  • In alle dekkende kleuren mengbaar (RAL, NCS, e.d.)
  • Zeer hoge dekkracht
  • Makkelijk en goed schoon te maken, ook bestand tegen schoonmaakmiddelen (schrobklasse 1 conform ISO 19980)
  • Product is op waterbasis en is sneldrogend
  • Geschikt voor o.a. hout- en betonvloeren vloeren, parketvloeren, trappen en deuren binnenshuis
  • Geen grondverf benodigd, kan direct op hout, beton alsmede eerder geverfde oppervlaktes worden aangebracht

Milieuvriendelijke Vloerenverf Akva

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geengiftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu en heeft het M1 certificaat, wat aangeeft dat het in de beste categorie valt qua uitstoot en emissie. Lees hier meer over onze milieuvriendelijke producten en werkwijze.