Bent u op zoek naar een slijt- en krasvaste lak voor uw vloer?

Met onze duurzame Finse vloerlak worden vloeren op een zeer goede wijze beschermd tegen vuil, krassen en slijten alsmede andere zware belasting. Een nieuwe gelakte vloer geeft een houtvloer die mooie natuurlijke uitstraling (mat, zijdeglans of hoogglans). Al generaties lang gebruiken de Finnen deze watergedragen, transparante lak op hout- en betonvloeren. Met deze Finse lak blijven de houtstructuur en houtnerf op mooie wijze zichtbaar. Het is makkelijk om aan te brengen en brengt geen vervelende geuren met zich mee.

Kenmerken:

Kenmerken:

 • Zeer slijt-, stoot- en krasvast
 • 100% in Finland geproduceerd
 • Product is op waterbasis, geurloos en sneldrogend
 • Geschikt voor o.a. hout- en betonvloeren, parketvloeren, trappen, deuren en ramen binnenshuis.
 • Verkrijgbaar in mat-, zijdeglans en hoogglans
 • Milieuvriendelijk en voldoet aan criteria voor goed binnenklimaat, heeft het Scandinavische M1 certificaat *
 • Verkrijgbaar in 0.9, 2.7 en 9 liter verpakkingen

De Finse vloerlak kenmerkt zich door een uitstekende kras- en stootvastheid. Het is uitstekend bestand tegen voortdurende belasting door o.a. speelgoed en belasting door schoenen en hakken. Deze watergedragen lak voorkomt bovendien vergeling van het hout en zorgt ervoor dat de vloer eenvoudig kan worden schoongemaakt.

Typerend voor de Finse lakken is dat deze zeer eenvoudig zijn aan te brengen. Het zijn eencomponenten lakken, welke eerst dus niet hoeven te worden gemengd maar direct op het hout kunnen worden aangebracht.

De lak is kleurloos te verkrijgen, of in 1 van de verschillende typen whitewash. Ook zijn er andere semi-transparante kleuren mogelijk. Zoekt u een dekkende lak(verf) voor uw vloer? Klik dan hier, voor onze dekkende vloerenverf Akva.

Op zoek zijn naar transparante, kleurloze vloerlak?

Milieuvriendelijke Vloerlak Akva

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. 

*Het M1 symbool geeft in Finland een zeer lage uitstoot aan (de beste categorie). Goed binnenklimaat vereist dat in Scandinavie in alle stadia van ontwerp, constructie en exploitatie rekening wordt gehouden met problemen met de binnenlucht. De uiteindelijke kwaliteit wordt onder meer beïnvloed door de bouwmaterialen van het interieur. De emissieclassificatie van bouwmaterialen in Finland stelt eisen aan materialen die in normale werk- en woonruimtes worden gebruikt in termen van een goede binnen-luchtkwaliteit. In de classificatie worden bouwmaterialen onderverdeeld in drie categorieën, waarvan M1 de beste is. De M1-markering geeft aan dat het product is getest in een onafhankelijk laboratorium en dat het voldoet aan de eisen voor categorie M1 op de leeftijd van vier weken onder gestandaardiseerde testomstandigheden.

Tips voor het lakken van hout(vloeren)

Stappenplan en tips voor het lakken van een onbehandelde vloer:

 1. Schoonmaken van de vloer
  Zorg dat de vloer niet vuil en/of vet is. Laat het na het schoonmaken eerst goed drogen.
 2. Breng de 1e laag eventueel verdund aan. Bij onregelmatige oppervlaktes of vloeren die niet glad zijn, kan de 1e laag licht opgeschuurd worden.
 3. Breng de toplaag aan, dit kan in 1 of 2 keer.

Stappenplan en tips voor eerder behandelde vloeren

 1. Schoonmaken en schuren.
  Schuur vieze plekken weg met fijn schuurpapier. Verwijder vervolgens vet en loszittende verf/lak.  Eerder gelakte oppervlaktes moeten goed schoongemaakt worden met schoonmaakmiddel. Vervolgens met water afnemen en laten drogen. Controleer vervolgens goed of de te behandelen oppervlakte niet meer vet is. Oude parketlak kan verwijderd worden met een schuurmachine. Na het schuren altijd goed schoonmaken.
 2. Breng de nieuwe lak aan. Een nieuwe laag kan na circa 1 – 2 uren drogen worden aangebracht. Wacht enkele dagen totdat de meubels weer worden teruggezet. Zwaardere meubelen pas na circa een week terugzetten. Product is volledig uitgehard na circa 2 weken. Wees tot die tijd voorzichtig met maximale belasting.

Tips:

 • Kijk uit met felle zonneschijn door het raam, omdat dit de droging kan beïnvloeden.
 • Plaats meubels pas na 1-2 dagen weer terug op de gelakte vloer
 • Schud en roer de lak goed voor gebruik
 • Wees voorzichtig met het lakken van geïmpregneerd hout; win hiervoor eerst altijd advies in