“Ik werk als adviseur Beheer & Onderhoud bij Rijkswaterstaat. Dus let ik privé ook op een goede een eenvoudig te verwerken conservering van ons huis. Het beitsproduct van FinnColors bleek een ideale conservering van ons grenen, Scandinavische huis.

Wij hebben pas na 10 jaar een nieuwe beitslaag aangebracht. Op enkele kleine correctie na, hebben we daarvoor geen beitswerk hoeven te verrichten. Als tevreden gebruiker van FinnColors en deskundig op het gebied van beheer & onderhoud, raad ik de producten van FinnColors zeker aan. De producten zijn goed en de advisering duidelijk.”

Het resultaat is een kleurafwerking van het hout waarin de houtstructuur nog duidelijk zichtbaar is. De verwerking is ook voor onervaren schilders zoals ik, prima te doen. En het resultaat is een ademende laag op het houten buitenblad van onze woning, waardoor het hout niet luchtdicht is afgesloten. Houtrot krijgt dus geen kans, doordat vocht uit het hout kan ontsnappen. De beits zorgt voor een resistentie tegen verwering, voor de kleurafwerking én dient als bescherming tegen de invloed van UV-straling in het zonlicht.

Familie Wiegers

Bestel hier Woodtex Opaque: