“Ik werk als Adviseur Beheer en Onderhoud bij Rijkswaterstaat. Dus let ik privé ook op een goede en eenvoudig te verwerken conservering van ons huis. Het Hybride beitsproduct van Finncolors bleek een ideale conservering voor ons grenen, Scandinavische huis.

Wij wonen nu 5 jaar in dit huis en hebben op enkele correcties na, nog geen groot beitswerk hoeven te verrichten. Als tevreden gebruiker van FinnColors en deskundige op het gebied van beheer & onderhoud raad ik de producten van FinnColors zeker aan. De producten zijn goed en de advisering is duidelijk.”

Het resultaat is een kleurafwerking van het hout waarin de houtstructuur nog duidelijk zichtbaar is. De verwerking is ook door onervaren schilders zoals ik, prima te doen. En het resultaat is een ademende laag op het houten buitenblad van onze woning waardoor het hout niet luchtdicht is afgesloten. Het hout wordt dus wel nat, maar droogt ook geheel weer op waardoor houtrot geen kans krijgt. De beits zorgt voor resistentie tegen verwering, voor de kleurafwerking én dient als bescherming tegen de invloed van UV-straling in het zonlicht.

Familie Wiegers

Gebruikt voor dit project: