Dekkende beits ‘Woodtex Opaque’ voor houten woningen, blokhutten, chalets, schuren en tuinhuizen

Met de sterke, kwalitatief hoogstaande dekkende Finse beits ‘Woodtex Opaque’ van FinnColors is uw houtwerk na een verfbeurt pas na gemiddeld 10 jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. En dit zonder dat u het hout eerst hoeft te schuren! Klik hier voor enkele referenties waarin u ervaringen van enkele van onze vele tevreden klanten kunt lezen, want ook in Nederland is er sprake van een groot aantal houtbouwprojecten die naar grote tevredenheid met FinnColors zijn uitgevoerd..

Deze verf uit Finland beschermt uw hout effectief tegen vocht en andere weersomstandigheden en het voorkomt schimmel. Het is een beits die diep in het hout trekt en de mooie natuurlijke tekening van het hout zichtbaar laat. Beits heeft ademende eigenschappen, waardoor vocht gemakkelijk uit het hout kan.  Wanneer hout onder vochtige omstandigheden uitzet, ‘ademt’ goede beits mee zonder dat er scheuren ontstaan of dat de verf gaat bladderen. Onder warme en droge omstandigheden krimpt het hout en beweegt ook deze beits vervolgens weer mee.

Het verschil tussen transparante en dekkende beits

Het verschil tussen onze transparante beits Woodtex Akva en de dekkende beits Woodtex Opaque is met name waar te nemen bij de kleuren. Bij transparante beits blijft de onderliggende houtkleur zichtbaar, bijvoorbeeld als bij white-wash, grey-wash of een van de vele hout-washes. Bij dekkende beits wordt de houtnerf op prachtige wijze geaccentueerd, maar heeft u toch een dekkende kleur. Lees hieronder verder over onder andere kleuren en de natuurlijke look.

Dekkende beits
Transparante beits

Hoe maakt onze Finse beits nog meer het verschil op hout?

Natuurlijke look & zeer hoge kwaliteit

Op de afbeelding hiernaast kunt u goed zien hoe de beits de structuur van de houtnerven accentueert. Dit komt doordat de Finse beits diep in het hout trekt. De dekkende beits heeft een vrij matte uitstraling, waardoor er dus geen sprake is van een hoge glansgraad, waardoor die typische frisse, natuurlijke Scandinavische look wordt gecreeerd.

De kleur van de dekkende beits woodtex opaque

Onze dekkende beits Woodtex Opaque is in alle dekkende kleuren te mengen. De meest gangbare kleursystemen zijn RAL en NCS, waar er sprake is van zeer veel keus. Door de kwaliteit van de beits blijft de kleur gegarandeerd heel lang fris en helder.

Op camping Elfbergen worden alle blokhutten en chalets al meer dan 20 jaar in de Finse dekkende beits gezet. Onderhoud vindt om de 10 jaar plaats

Milieuvriendelijke Woodtex Opaque

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. Lees hier meer over onze milieuvriendelijke producten en werkwijze.

Het aanbrengen van de Woodtex Opaque dekkende beits

De beits vloeit zeer goed en trekt na aanbrengen diep in het hout. Er hoeft geen primer te worden aangebracht. Het mooiste resultaat wordt behaald door te werken met een (blok)kwast, omdat hiermee de beits goed in de nerven kan worden gebracht. Veel professionele schilders en houtbouwers kiezen er, vanwege de snelheid, vaak voor om met een verfspuit te werken. Wij adviseren altijd om 2 lagen aan te brengen; de 2e laag zorgt voor de ‘finishing touch’, o.a. op droge plekken in het hout, bij houtnerven of plekken waar bij de 1e laag net wat minder beits is aangebracht.

Koop hier Woodtex Opaque dekkende beits: