Dekkende beits ‘Woodtex Opaque’ voor houten woningen, blokhutten, chalets, schuren en tuinhuizen

Met de sterke, kwalitatief hoogstaande dekkende Finse beits ’Woodtex Opaque’ van FinnColors is uw houtwerk na een verfbeurt meestal pas na 10 jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. En dit zonder dat u het hout eerst hoeft te schuren! Klik hier voor enkele referenties waarin u ervaringen van enkele van onze vele tevreden klanten kunt lezen, want ook in Nederland is er sprake van een groot aantal houtbouwprojecten die naar grote tevredenheid met FinnColors zijn uitgevoerd.

”Lariks Houtbouw Bart van der Spoel” kiest bij alle nieuwe houtbouwprojecten voor FinnColors beits. ”De natuurlijke look, milieuvriendelijkheid en zeer lange bescherming zijn voor ons de redenen dat wij met FinnColors werken”.

Deze beits wordt geproduceerd in Finland en beschermt uw hout effectief tegen vocht en andere weersomstandigheden.  Tevens beschermt het zeer goed tegen schimmel. Het is een beits die diep in het hout trekt en de mooie natuurlijke tekening van het hout zichtbaar laat. Kwalitatief goede beits kenmerkt zich door uitstekende ademende eigenschappen en is dampdoorlatend, waardoor vocht gemakkelijk uit het hout kan. Wanneer hout onder vochtige omstandigheden uitzet, ‘ademt’ goede beits mee zonder dat er scheuren ontstaan of dat de beits gaat bladderen. Onder warme en droge omstandigheden krimpt het hout en beweegt ook deze beits vervolgens weer mee.

Hoe maakt onze Finse beits nog meer het verschil op hout?

Natuurlijke look & zeer hoge kwaliteit

Op de afbeelding hiernaast kunt u goed zien hoe de beits de structuur van de houtnerven accentueert. Dit komt doordat de Finse beits diep in het hout trekt. De dekkende beits heeft een vrij matte uitstraling, waardoor er dus geen sprake is van een hoge glansgraad, waardoor die typische frisse, natuurlijke Scandinavische look wordt gecreëerd.

Het verschil tussen transparante en dekkende beits

Het verschil tussen onze Finse dekkende beits en semi-transparante beits (Woodtex Akva, klik hier) is met name waar te nemen bij de kleuren. Bij semi-transparante beits blijft de onderliggende houtkleur zichtbaar, bijvoorbeeld als bij white-wash, grey-wash of een van de vele hout-washes. Bij dekkende beits wordt de houtnerf op prachtige wijze geaccentueerd en blijft deze dus zichtbaar, maar heeft u toch een dekkende kleur. Lees hieronder verder over onder andere kleuren en de natuurlijke look.

Kleuren

gehele kleuren Balk verf

Onze dekkende beits Woodtex Opaque is in alle dekkende kleuren te mengen. De meest gangbare kleursystemen zijn RAL en NCS, waar er sprake is van een zeer ruime keuze. Door de kwaliteit van de beits blijft de kleur gegarandeerd heel lang fris en helder. Kijk ook verder op onze website voor meer informatie over kleuren door op de knop hieronder te klikken.

Op camping Elfbergen worden alle blokhutten en chalets al meer dan 30 jaar in de Finse dekkende beits gezet. Onderhoud vindt om de 10 jaar plaats. “Wij gebruiken FinnColors al vanaf de start dat we hier zitten, inmiddels ruim 30 jaar, voor al onze huisjes en chalets. Ik raad iedereen dit product aan, vanwege het gebruiksgemak, de prachtige kleuren en natuurlijke look en de uitstekende kwaliteit. Gemiddeld krijgt ieder chalet om de 10 jaar een nieuwe laag. Omdat de beits dan nog goed zit en de kleur ook nog mooi is, is een schilderbeurt eigenlijk geen must“, aldus Ton van der Koot, eigenaar van camping en recreatiepark Elfbergen in het Friese Oudemirdum.

Milieuvriendelijk

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. Lees hier meer over onze milieuvriendelijke producten en werkwijze.

Het aanbrengen van de Woodtex Opaque dekkende beits

De beits vloeit zeer goed en trekt na aanbrengen diep in het hout. Er hoeft geen primer te worden aangebracht. Het mooiste resultaat wordt behaald door te werken met een (blok)kwast, omdat hiermee de beits goed in de nerven kan worden gebracht. Veel professionele schilders en houtbouwers kiezen er, vanwege de snelheid, vaak voor om met een verfspuit te werken. Wij adviseren altijd om 2 lagen aan te brengen; de 2e laag zorgt voor de ‘finishing touch’, o.a. op droge plekken in het hout, bij houtnerven of plekken waar bij de 1e laag net wat minder beits is aangebracht.

Koop hier Woodtex Opaque dekkende beits:

Prijs

Alhoewel onze Finse beits qua aanschafprijs zeker niet duur is, is de prijs van een doorsnee beits die men in een bouwmarkt koopt vaak net iets lager. Dit prijsverschil van gemiddeld +/- 20 – 25% wordt door onze klanten eenvoudig terugverdiend. De Finse dekkende beits gaat gemiddeld 10 jaar mee, dit is al snel 2– 3 keer zo lang als de goedkopere beitsen die veelal in bouwmarkten verkrijgbaar zijn. Bovendien is de Finse beits onderhoudsvrij, blijft het al die tijd mooi,  bladdert en scheurt het niet én hoeft er bij een nieuwe schilderbeurt niet geschuurd te worden. Schoonmaken en een nieuwe laag aanbrengen over de oude laag volstaat.  Kortom, veel redenen om voor de FinnColors- kwaliteitsaanpak  te kiezen!

Over de Finse verf

Met haar prachtige houten huizen ademt Finland die typisch Scandinavische sfeer: kleurrijk en natuurlijk. Ondanks het vochtige klimaat met neerslag in alle maanden van het jaar en met extreme temperatuurverschillen, weten de Finnen deze karakteristieke uitstraling van hun huizen te behouden.

Het geheim schuilt in de sterke, kwalitatief hoogstaande verf en beits die zij gebruiken. Finland staat er dan ook om bekend dat daar de beste duurzame verf geproduceerd wordt. FinnColors, dat wordt geproduceerd in de prachtige merenregio Tampere, biedt een breed assortiment aan sterke verfproducten voor binnen en buiten. Door de hoge kwaliteit heeft het geschilderde houtwerk heel weinig onderhoud nodig.