Woodtex Akva, de semi-transparante Finse beits

Met de sterke, kwalitatief hoogstaande semi-transparante Finse beits Woodtex Akva van FinnColors is uw houtwerk na een verfbeurt pas na gemiddeld 6-8 jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. En dit zonder dat u het hout eerst hoeft te schuren! Klik hier voor enkele referenties waarin u ervaringen van enkele van onze vele tevreden klanten kunt lezen, want ook in Nederland is er sprake van een groot aantal houtbouwprojecten die naar grote tevredenheid met FinnColors zijn uitgevoerd.

Deze zeer matte, ademende beits uit Finland beschermt uw hout effectief tegen vocht en andere weersomstandigheden en het voorkomt schimmel. Het is een beits die diep in het hout trekt en de mooie natuurlijke tekening van het hout zichtbaar laat. Beits heeft ademende eigenschappen, waardoor vocht gemakkelijk uit het hout kan.  Wanneer hout onder vochtige omstandigheden uitzet, ‘ademt’ goede beits mee zonder dat er scheuren ontstaan of dat de verf gaat bladderen. Onder warme en droge omstandigheden krimpt het hout en beweegt ook deze beits vervolgens weer mee

Het verschil tussen transparante en dekkende beits

Het verschil tussen onze transparante beits Woodtex Akva en de dekkende beits Woodtex Opaque is met name waar te nemen bij de kleuren. Bij transparante beits blijft de onderliggende houtkleur zichtbaar, bijvoorbeeld als bij white-wash, grey-wash of een van de vele hout-washes. Bij dekkende beits wordt de houtnerf op prachtige wijze geaccentueerd, maar heeft u toch een dekkende kleur. Lees hieronder verder over onder andere kleuren en de natuurlijke look.

Whitewash (Woodtex Akva)
Dekkend wit (Woodtex Opaque)

Hoe maakt onze Finse beits nog meer het verschil op hout?

Natuurlijke look & zeer hoge kwaliteit

Op de afbeelding hieronder kunt u goed zien hoe de beits de structuur van de houtnerven accentueert. Dit komt doordat de Finse beits diep in het hout trekt. De transparante beits heeft een zeer matte uitstraling, waardoor er een hele natuurlijke, Scandinavische look wordt gecreëerd.

De kleur van de transparante beits

Onze transparante beits Woodtex Akva is in diverse tinten aan te brengen. Het is altijd aanbevolen om een kleurtint te kiezen, omdat het juist de kleurpigmenten in de beits zijn die beschermen tegen de UV-straling.  Door de kwaliteit van de beits blijft de kleur gegarandeerd lang fris en helder. Op de afbeelding hierboven ziet u diverse tinten. Deze tinten zijn met 2 lagen aangebracht op licht vurenhout, een van de meest gebruikte houtsoorten.

Houdt u er wel rekening mee dat bij semi-transparante beits de kleur van de ondergrond sterke invloed heeft op het uiteindelijke resultaat. Brengt u de beits bijvoorbeeld aan op grof gezaagd hout of op (groen)geïmpregneerd hout, dan zal dit leiden tot verschillende resultaten.

Milieuvriendelijke Woodtex Akva

De FinnColors producten worden op een zeer duurzame en milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met veel aandacht voor het milieu. FinnColors maakt voornamelijk verf op waterbasis en er worden geen giftige stoffen gebruikt in het productieproces. De verf is hierdoor niet of nauwelijks belastend voor mens en milieu. Lees hier meer over onze milieuvriendelijke producten en werkwijze.

Het aanbrengen van de Woodtex Akva transparante beits

De beits vloeit zeer goed en trekt na aanbrengen diep in het hout. Er hoeft geen primer te worden aangebracht.  Het mooiste resultaat wordt behaald door te werken met een (blok)kwast, omdat hiermee de beits goed in de nerven kan worden gebracht. U kunt er voor kiezen om 1 laag van de transparante-beits aan te brengen. Hoe meer lagen, des te dekkender de tekening en minder de oorspronkelijke houtkleur zichtbaar zal zijn. Op sommige houtsoorten geeft het een mooi resultaat als u na het aanbrengen van de beits licht met een spons nabehandeld.

Koop hier Woodtex Akva transparante beits: