Een goed geverfd huis is niet alleen mooi om te zien, maar geeft ook bescherming tegen weer, wind en slijtage waardoor de levensduur toeneemt. Met FinnColors kiest u voor duurzame, milieuvriendelijke Finse kwaliteitsverf die goed dekt én uw hout optimaal beschermt.

Voor een optimaal resultaat van uw verfklus,  geven wij u hieronder graag de beste verftips. Kijk voor specifieke tips op het label of de productinformatie van uw product.

  1. Kies de juiste kleur verf. Ga voor een kleur die past bij de kleuren van uw huis en van de omgeving. Op onze website vindt u regelmatig inspirerende verhalen en tips voor het kiezen van de juiste kleur.
  2. De ideale temperatuur voor het aanbrengen van met name watergedragen verf en beits ligt tussen de 10 en 25 graden Celsius. Schilder nooit in de volle zon. De verf droogt dan wel snel, maar hierdoor kunnen er scheurtjes in de verf ontstaan en de verf droogt ook minder mooi op. Schilderen bij een hoge relatieve luchtvochtigheid is ook niet aan te raden: veel vocht in de lucht vertraagt de droging van watergedragen verven en bevordert de groei van schimmels.
  3. Zorg dat de te behandelen oppervlakten schoon, droog en vetvrij zijn. Haal loszittende deeltjes weg en verwijder eventuele harsuitbloedingen voordat u met FinnColors aan de slag gaat.
  4. Nieuw, onbehandeld hout kan in de buitenlucht snel verweren door weersomstandigheden. Wacht daarom niet te lang met het behandelen van nieuw hout. Is het hout toch aangetast, herstel dit dan eerst door het hout te schuren of op te wrijven met een (staal)borstel. 
  5. Bij het schilderen beschermen twee dunne lagen hout altijd beter dan één dikke laag.
  6. Bent u rechtshandig? Begin dan altijd rechts en van boven en steun op de ongeverfde oppervlakte. Bent u linkshandig, dan begint u aan de linkerkant. 
  7. Sla de verf na gebruik goed op en zorg voor een milieubewuste afvoer van lege blikken en schildermateriaal. Uw verfspecialist kan u hier goed over adviseren.

Nog vragen?
Heeft u een vraag de beste toepassing van FinnColors verf? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0514 – 602 475 of stuur een e-mail naar: info@finncolors.nl. We helpen u graag verder!