Duurzame Buitenbeits

Bij het schilderen van houten oppervlakten zoals een tuinhuis, woning, blokhut of chalet is goede bescherming van cruciaal belang. Nu het klimaat verandert hebben we in Nederland steeds meer te maken met langdurige periodes van regen. Dit werkt houtrot en schimmelvorming in de hand. De juiste behandeling van uw buitenhout is dus cruciaal!

Waarom Finse verf en beits – gemiddeld 10 jaar bescherming! 

In Finland hebben ze een klimaat van uitersten, met zeer strenge winters, hete zomers en langdurige periodes van regen. Om hun houten woningen te beschermen, gebruiken ze al eeuwenlang een buitenbeits die uitzonderlijk goed beschermt tegen extreme weersomstandigheden. Het is belangrijk dat de beits het hout laat ‘ademen’, waardoor het hout kan uitzetten zonder dat er scheuren ontstaat of dat de beits gaat bladderen. Voor de conservering van het hout is dit cruciaal.

Finse verf en beits in Nederland 

Buitenbeits geproduceerd in Finland is ook in Nederland met een opmars bezig, met name sinds het bouwen van Zweedse en Finse huizen steeds populairder is geworden. In het vochtige Nederlandse klimaat is steeds meer vraag naar een duurzame, milieuvriendelijke en betaalbare beits met een lange onderhoudsmodus van gemiddeld 10 jaar. Nadat het hout met FinnColors behandeld is, hoeft het bij een volgende schilderbeurt niet meer volledig te worden geschuurd. Schoonmaken, ontvetten en eventueel herstellen van beschadigde plekken (schuren) volstaat!

Watergedragen Buitenbeits ‘Woodtex Opaque’

Woodtex Opaque is een Finse buitenbeits en onder meer in alle dekkende RAL- en NCS kleuren verkrijgbaar. De Opaque-verf is gemakkelijk aan te brengen, hecht extreem goed en beschermt (afhankelijk van de kwaliteit van het hout) vaak tot wel langer dan 10 jaar! Bovendien wordt hiermee die typische uitstraling van Scandinavische huizen gecreëerd.

De structuur van de houtnerven blijft na het schilderen duidelijk zichtbaar en de verf heeft een prachtige semi-matte uitstraling. De Woodtex Opaque beits van FinnColors Scandinavian Paint wordt geproduceerd in Finland, waar het al bijna een eeuw een begrip is voor het beschermen van hout. 

Lees hier  meer over onze tevreden klanten en kom zo meer te weten over de unieke kenmerken van Woodtex Opaque!

Transparante buitenbeits ‘Woodtex Akva’

Naast de dekkende variant Woodtex Opaque, is deze Finse kwaliteitsbeits ook beschikbaar in een transparante versie. Dit betreft de Woodtex Akva, een volledig matte, watergedragen ecologische beits die het hout langdurig beschermt tegen weersinvloeden, doordat deze diep in het hout trekt. Deze kan als blanke variant worden aangebracht, maar is ook te verkrijgen in vele soorten natuurlijke transparante tinten. 

Vragen? Meer weten over onze verven of advies nodig over de beste verf om te schilderen? Neem gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.