“In onze tuin zijn wij in 2021 gestart met de bouw van een zelf ontworpen chalet. Als eigenaren van Home Design Busquets – een ontwerpstudio – richten wij ons o.a. op het ontwerp van dit soort houten huizen en aanbouwen, inclusief de styling en kleuradviezen.

Ons huis heeft gedeeltelijk een houten aanbouw, waar wij als sinds 2012 de dekkende Finse beits gebruiken. Na 9 jaar hebben we dit opnieuw geschilderd.

Ons chalet is getimmerd met Noord Europees vurenhout. We hebben dit behandeld met een Finse kleur en de kozijnen/deuren met de kleur ’Puur Wit’. Deze beits werkt heel fijn, is mooi mat en het is erg eenvoudig te verwerken. Het brengt geen vervelende geuren met zich mee en droogt snel. Je kunt direct aan de slag op hout, voorbehandelingen zijn niet nodig. De kwaliteit, daar zijn we volledig van overtuigd.

Op de vloeren binnen hebben we matte Finse vloerlak gebruikt. Dit is eveneens een geurloos en zeer natuurlijk ogend product. We hebben al het hout in de winter al behandeld, zo konden we in de winter en het vroege voorjaar al starten met de bouw. Al met al zijn we zeer tevreden met onze keuzes.”

Familie Busquets

Bestel hier Woodtex Opaque: